به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ متن یادداشت دکتر پیرحسین کولیوند به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
رمضان، ماهی است که درهای آسمان گشوده میشود، دلها به نور ایمان روشنتر میگردد و روحها برای پرواز در مسیر نیکی و بشردوستی آماده میشوند. این ماه، تنها فرصتی برای عبادت و تهذیب نفس نیست، بلکه دعوتی است برای گسترش محبت، همدلی و ایثار. رمضان، ماهی است که در آن خداوند، بندگانش را به کمک به یکدیگر، زدودن غبار غم از چهره نیازمندان و گسترش عشق و مهربانی فرا میخواند. ماه مبارک رمضان، ماهی که درهای رحمت خداوند گشوده میشود، دلها نرمتر میشود، دستان سخاوتمندتر میشوند و روحها برای یاری رساندن به همدیگر به پرواز درمیآیند. این ماه، مدرسهای برای انسانیت، ایثار و همدلی است. در سایه این فیوضات، مأموریتهای هلال احمر، که بر پایه عشق به انسان و کمک به نیازمندان شکل گرفته است، معنا و عمق بیشتری مییابد.
خداوند در قرآن کریم میفرماید: "لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ" (سوره آل عمران، آیه ۹۲). هرگز به نیکی نخواهید رسید، مگر آنکه از آنچه دوست دارید، انفاق کنید.
در این میان، امدادگران، نجاتگران و داوطلبان هلال احمر، جلوههای درخشانی از ایثار و فداکاری در این ماه مبارک هستند. آنها، در حالی که خود زبان روزه دارند، در دل بحرانها حاضر میشوند، جانها را نجات میدهند، دستهای خسته را یاری میکنند، سفرههای افطار را برای نیازمندان پهن میکنند و در تاریکترین لحظات، نور امید را به دلهای دردمند میآورند. این رمضان، فرصتی است تا معنای واقعی عشق و فداکاری را در وجود خود زنده کنیم. تا در کنار عبادتهای فردی، رسالت انسانی خود را نیز به یاد آوریم: دستگیری از نیازمندان، التیام دردها و ساختن جهانی پر از مهربانی. هلال احمر، در این مسیر نورانی، همواره پیشگام بوده و در این ماه پر برکت، مأموریتهای خود را با شور و اخلاص بیشتری به انجام میرساند. ماه مبارک رمضان، ماه رحمت، مغفرت و برکت است که در آن دلهای مؤمنان بیش از هر زمان دیگری به سوی نیکی، احسان و کمک به نیازمندان متمایل میشود. در این ماه، آموزههای الهی و سنت نبوی ما را به همدلی، تعاون و فداکاری فرا میخواند، که این اصول بهخوبی در مأموریت و خدمات بشردوستانه هلال احمر تجلی مییابد. با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و آغاز سال جدید، فرصتی ارزشمند برای تجدید روح همبستگی، نوعدوستی و خدمت به همنوعان فراهم شده است. این تقارن مبارک، پیامآور نیکی، امید و یاریرسانی به کسانی است که نیازمند حمایت و همدلی هستند.جمعیتهای هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، به عنوان پرچمداران خدمات بشردوستانه، در این ایام مقدس با شور و تعهد بیشتری به مأموریتهای انساندوستانه خود ادامه میدهند. از امدادرسانی به نیازمندان و ارائه کمکهای غذایی و دارویی گرفته تا حمایت از آسیبدیدگان در بحرانها، ما بر این باوریم که کمک به همنوعان، والاترین جلوهای از معنویت و عشق به انسانیت است.
در این روزهای معنوی، از تمامی داوطلبان، خیرین و اعضای عزیز وپرتلاش هلال احمر ( کارکنان ، داوطلبان ، نجاتگران وامدادگران و...) قدردانی میکنم که با فداکاری، مهر و محبت خود را در عمل به نمایش میگذارند. ان شاءالله در سال جدید، با روحیهای سرشار از امید و نیکی، گامیبزرگتر در مسیر یاریرسانی و ساختن دنیایی مهربانتر برداریم. در ذیل به برخی نکات وخدمات وفیوضات این ایام پر برکت وسرشار از رحمت ومغفرت الهی مرتبط اشاره میکنم:
1. رمضان، ماه مهربانی و خدمت؛ جلوههای ایثار در هلال احمر
ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن، ماه مغفرت و رحمت الهی، فرصتی برای تقرب به درگاه خداوند و گسترش محبت میان انسانهاست. در این ماه پر از نور و برکت، قلبها نرمتر و دستها سخاوتمندتر میشوند. چه زیباست که در این روزها و شبها، دستهایی که به یاری نیازمندان برخاستهاند، برکت زندگیشان را از خداوند میگیرند.
قرآن کریم میفرماید:"وَ تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوَى" (سوره مائده، آیه ۲) . و یکدیگر را در کار نیک و پرهیزگاری یاری کنید.
امدادگران و داوطلبان هلال احمر، در ماه رمضان، با تمام وجود، خود را وقف خدمت به بندگان خدا میکنند. گاهی با زبان روزه، در دل بحرانها حاضر میشوند، گاهی سفره افطارشان را با نیازمندان قسمت میکنند، و گاهی شبهای قدر را در کنار بیماران و مصدومان سپری میکنند. چه افتخاری بالاتر از این که لحظاتشان سرشار از خدمت و دستگیری از همنوع باشد؟ ان شاء الله که در این رمضان، همه ما جزو یاریکنندگان و نیکوکارانی باشیم که خداوند وعده رحمتش را به آنان داده است.
2. ماه رمضان و مأموریتهای بشردوستانه هلال احمر
رمضان، ماه صیقل دادن دلها و گسترش نیکیهاست. این ماه، تنها برای روزهداری و عبادت نیست، بلکه فرصتی است برای اجرای بزرگترین مأموریت بشری: یاری رساندن به نیازمندان و ساختن جهانی سرشار از محبت و عدالت.پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
"مَنْ فَطَّرَ صَائِمًا فِی هَذَا الشَّهْرِ کَانَ لَهُ بِذَلِکَ عِتْقُ رَقَبَةٍ وَ مَغْفِرَةٌ لِذُنُوبِهِ". (هر کس روزهداری را افطار دهد، گویی بندهای را آزاد کرده و آمرزش گناهان را به دست آورده است) .
کارکنان و داوطلبان هلال احمر، این آموزههای الهی را در عمل معنا میکنند:
اجرای طرحهای گسترده برای کمک به نیازمندان
تأمین بستههای غذایی و حمایتی برای خانوادههای بیبضاعت
امدادرسانی به بیماران، سالمندان و کودکان بیسرپرست
در این ماه رحمت، چه زیباست که دستانمان را به یاری یکدیگر دراز کنیم و سهمی از این مأموریت بزرگ داشته باشیم.
3. امدادگران روزهدار؛ فداکاران بیمنت در مسیر خدمت
در حالی که بسیاری در کنار خانوادههایشان افطار میکنند، امدادگران و نجاتگران هلال احمر، با زبان روزه، در جادهها، بیمارستانها و پایگاههای امداد و نجات حاضرند. آنها عاشقان خدمتاند؛ گاهی در دل شب، گاهی در گرمای روز، گاهی در کنار بیماران و گاهی در میان حوادث، اما همیشه با قلبهایی سرشار از مهر و عشق.
خداوند در قرآن میفرماید:"وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا" (سوره مائده، آیه ۳۲). هر کس انسانی را زنده کند، گویی همه انسانها را زنده کرده است.
افطار در جاده، روزه در دل حادثه، و خدمت بیمنت؛ این است رسم فداکاری امدادگران روزهدار هلال احمر.
4. رمضان، فرصتی برای همدلی؛ نقش هلال احمر در حمایت از نیازمندان
ماه رمضان، ماهی است که دلها را به هم نزدیک میکند. خداوند میخواهد که در این ماه، شکمهای گرسنه را سیر کنیم، دلهای غمگین را شاد نماییم و یتیمان را در آغوش محبت بگیریم.
هلال احمر، در این مسیر مقدس، مأموریتی بزرگ بر دوش دارد:
توزیع بستههای غذایی و حمایتی میان خانوادههای محروم
برپایی سفرههای افطار برای نیازمندان
حمایت از زنان سرپرست خانوار و کودکان بیسرپرست
در این ماه نورانی، بگذاریم هیچ خانهای بینور، هیچ سفرهای خالی و هیچ دلی ناامید نماند.
5. داوطلبان هلال احمر؛ سفیران محبت در ماه مبارک رمضان
داوطلبان هلال احمر، همچون فرشتگانی از جنس عشق، در رمضان نیز از خدمت باز نمیایستند. آنها برای کودکان هدیه میبرند، از سالمندان دلجویی میکنند، و در هر گوشهای که نیاز باشد، حاضرند.
امام علی (ع) فرمودند:"الناس صنفان: إما أخ لک فی الدین أو نظیر لک فی الخلق". مردم دو دستهاند: یا برادر دینی تو هستند یا در آفرینش مانند تو.
در این ماه رحمت، داوطلبان هلال احمر، جلوهای از دستهای یاری خداوند بر زمیناند.
6. شبهای قدر، شبهای بندگی و خدمترسانی در هلال احمر
در شبهای قدر، هنگامیکه اشکها جاری است و دلها به آسمان گره خوردهاند، امدادگران هلال احمر، در کنار بیمارستانها، پایگاههای امدادی و در مناطق حادثهدیده، آماده خدمتاند. این شبها، شبهای اجابت دعاست، اما برخی بندگان، اجابت دعای دیگران میشوند. خوشا به حال آنهایی که در این شبها، با دستان پر از مهر، اشک از چشمیپاک میکنند و غمی از دلی میزدایند.
7. رمضان؛ تجدید عهدی برای ادامه راه نیکوکاری
ماه رمضان، تنها یک ماه نیست؛ بلکه مدرسهای است برای آموختن عشق، مهربانی و فداکاری. کارکنان، امدادگران و داوطلبان هلال احمر، این درس را نهفقط در رمضان، که در تمامی روزهای سال، با عشق ادامه میدهند ان شاء الله که در این رمضان، همه ما چراغی باشیم برای روشن کردن دلهای خاموش و دستی برای یاری بیپناهان.
خدمت به خلق در رمضان؛ رسالت الهی امدادگران و داوطلبان
ایثار و بشردوستی در رمضان؛ روایت عشق و مهربانی در هلال احمر
ماه رمضان؛ انگیزهای برای امدادگران و داوطلبان هلال احمر
افطار در دل مأموریت؛ روزهداران هلال احمر در میدان خدمت برای این موضوعات هم لطفا متن احساسی- وعاطفی منطبق با ایات وروایات ارائه کن
8. خدمت به خلق در رمضان؛ رسالت الهی امدادگران و داوطلبان
ماه مبارک رمضان، ماهی است که خداوند درهای رحمت خود را به روی بندگانش میگشاید. این ماه، فرصتی است برای انسانها تا روح خود را در زلال عبادت، ایثار و خدمت به همنوعان صیقل دهند. چه زیبا فرمود پیامبر اکرم (ص): "خَیرُ النَّاسِ مَن یَنفَعُ النَّاسَ". بهترین مردم کسی است که برای مردم سودمندتر باشد.
امدادگران و داوطلبان هلال احمر، با ایمان و اخلاص، در این ماه عزیز، راه خیر و نیکی را بیش از هر زمان دیگری میپیمایند. آنها با دستهای مهربان خود، زخمهای جسمی و روحی نیازمندان را التیام میبخشند، لبخند بر لبهای یتیمان مینشانند و در کنار محرومان، گرمای عشق و همدلی را جاری میکنند.
رمضان، تنها ماه روزهداری نیست، بلکه ماهی است که قلبها به هم نزدیکتر میشود، دستان بیشتری در خدمت یکدیگر قرار میگیرند، و انسانیت در زیباترین شکل خود تجلی مییابد.
9. ایثار و بشردوستی در رمضان؛ روایت عشق و مهربانی در هلال احمر
ماه رمضان، ماهی که عشق به همنوع در آن به اوج میرسد، درس ایثار و فداکاری را در قلبها حک میکند. خداوند در قرآن میفرماید: "لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ" (سوره آل عمران، آیه ۹۲). به نیکی دست نخواهید یافت مگر آنکه از آنچه دوست دارید، انفاق کنید.
امدادگران و داوطلبان هلال احمر، در این ماه مبارک، نهتنها از مال خود، بلکه از وقت، توان و حتی سلامتی خود برای کمک به نیازمندان میگذرند. آنها در گرمای روزهداری، در دل حوادث، در بیمارستانها، در مناطق محروم و کنار سفرههای خالی یتیمان و مستمندان حاضر میشوند تا پیام عشق بیمنت را به گوش جهان برسانند. این رمضان، فرصتی است تا هر یک از ما، در حد توان خود، دست یاری به سوی یکدیگر دراز کنیم و جهانی از مهربانی بسازیم.
10. ماه رمضان؛ انگیزهای برای امدادگران و داوطلبان هلال احمر
ماه رمضان، ماهی است که نور ایمان را در دلها روشنتر میکند و انگیزه خدمت به خلق را در قلبهای نیکوکار شعلهور میسازد. چه زیبا فرمود امام علی (ع):"النَّاسُ صِنْفَانِ: إِمَّا أَخٌ لَکَ فِی الدِّینِ، أَوْ نَظِیرٌ لَکَ فِی الْخَلْقِ" .مردم دو دستهاند: یا برادر دینی تو هستند، یا در آفرینش همانند تو.
امدادگران و داوطلبان هلال احمر، که رسالت خود را در کمک به انسانها بدون توجه به نژاد، مذهب یا ملیت میبینند، در این ماه مبارک، بیش از همیشه با انگیزهای خدایی، برای کاهش رنج و درد دردمندان تلاش میکنند.
در پایگاهها و مراکز درمانی، کنار بیماران روزهدار میایستند.
در جادهها، مسافران حادثهدیده را یاری میدهند.
در کمپهای خیریه، به مستمندان خدمت میکنند.
آنها میدانند که این مسیر، مسیر انبیا و اولیای خداست؛ مسیری که خداوند برای بندگان برگزیدهاش هموار کرده است.
11. افطار در دل مأموریت؛ روزهداران هلال احمر در میدان خدمت
در حالی که بسیاری، بر سر سفرههای افطار، در کنار عزیزانشان روزه میگشایند، امدادگران و نجاتگران هلال احمر، در دل مأموریت، با لبهای تشنه و زبان روزه، در کنار مصدومان، بیماران و حادثهدیدگان حضور دارند.
افطارشان، جرعهای آب از قمقمهای کوچک است؛ کنار بیماری که تازه از اتاق عمل بازگشته...
نمازشان، در میان امداد به مجروحی است که امیدش به دستان مهربان آنان بسته شده...
شبهای قدرشان، شبهایی است که در جادهها، در کمپها و در پایگاههای امداد و نجات، به یاری بندگان خدا مشغولند...
قرآن کریم میفرماید:"وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا" (سوره مائده، آیه ۳۲). هر کس جان انسانی را نجات دهد، گویی همه انسانها را زنده کرده است.
خوشا به حال آنهایی که افطارشان را در کنار دردمندان میگشایند و سحرشان را با نجات جان انسانها سپری میکنند. این است روزهداران حقیقی؛ این است رسم عاشقی.
12. رمضان، ماه تقوا و عمل صالح
قرآن کریم، روزه را وسیلهای برای رسیدن به تقوا معرفی میکند:"یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ" (سوره بقره، آیه ۱۸۳).
تقوا، که ثمره اصلی روزه است، انسان را به مهربانی، کمک به نیازمندان و توجه به حال محرومان ترغیب میکند. این روحیه نوعدوستی در خدمات هلال احمر بهعنوان یک سازمان بشردوستانه نقش کلیدی دارد و در ماه رمضان بیش از پیش تجلی مییابد.
13. نور ایمان در دل امدادگران هلال احمر
در شبهای قدر، هنگامیکه اشکها جاری است و دلها به آسمان گره خوردهاند، امدادگران هلال احمر، علاوه بر راز و نیاز، دلهایشان را به عشق خدمت پیوند میزنند. آنها که ایمان دارند محبت به خلق، جلوهای از محبت خداوند است، همچنان با امید، جان خود را در راه یاری همنوعان تقدیم میکنند.
رمضان، الهامبخش آیندهای روشنتر و ماه مبارک رمضان، چراغ راهی است که نشان میدهد اگر دستانمان را در هم بگذاریم، هیچ دردی بیمرهم نمیماند. هلال احمر، با درک این حقیقت، در این ماه عزیز و در تمام روزهای سال، رسالت خود را با عشق ادامه میدهد و امید دارد که هر خدمتی، نوری در دل نیازمندان باشد.باشد که در این رمضان، ما نیز چراغ روشنی در مسیر دیگران باشیم و سهمی از رحمت بیکران الهی ببریم.
14. رمضان؛ تجدید عهدی برای ادامه راه نیکوکاری
ماه رمضان، نهفقط یک ماه، بلکه مدرسهای برای یادگیری و تمرین انسانیت است. امدادگران، کارکنان و داوطلبان هلال احمر، در این ماه، معنای حقیقی "عشق بیمنت" را تجربه میکنند و این مسیر نورانی را تا پایان سال و در تمام ایام ادامه میدهند. ان شاء الله که در این رمضان، ما نیز از زمره کسانی باشیم که با دستانی گشاده و دلهایی سرشار از مهر، باری از دوش بندگان خدا برداریم و سهمی از رحمت بیپایان الهی ببریم. رمضان؛ ماه رحمت و فداکاری در مأموریتهای هلال احمر
ماه مبارک رمضان، ماهی که درهای رحمت خداوند گشوده میشود و دلهای انسانها به سوی نیکی و همدلی متمایل میگردد، فرصتی برای تجلی ارزشهای بشردوستانه و خدمت به همنوع است. در این ماه، کارکنان، امدادگران، نجاتگران و داوطلبان هلال احمر با الهام از آموزههای الهی، در مسیر کمکرسانی و حمایت از نیازمندان گام برمیدارند. رمضان، انگیزهای برای ایثار و فداکاری است.
قرآن کریم میفرماید:"وَیُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَىٰ حُبِّهِ مِسْکِینًا وَیَتِیمًا وَأَسِیرًا" (و آنها غذا را، با وجود نیازشان، به فقیر و یتیم و اسیر میبخشند.) (سوره انسان، آیه ۸)
ماه رمضان، فرصتی است تا انسانها به یاد محرومان و نیازمندان باشند و به دستگیری از آنان بپردازند. امدادگران و داوطلبان هلال احمر، با عشق و تعهد، در این مسیر گام برداشته و برای کاهش آلام دردمندان تلاش میکنند. برخی خدمات بشردوستانه هلال احمر در ماه مبارک رمضان شامل زیر است:
الف) امدادرسانی در جادهها و حوادث
استقرار پایگاههای امدادی در مسیرهای پرخطر و بینراهی
ارائه کمکهای اولیه به مصدومان حوادث رانندگی
تأمین امنیت مسافران در طرحهای نوروزی و رمضانی
ب) خدمات درمانی و پزشکی در مناطق محروم
- اعزام پزشکان و پرستاران داوطلب به مناطق کمبرخوردار
- تأمین دارو و تجهیزات پزشکی برای افراد نیازمند
- ارائه خدمات رایگان پزشکی و درمانی
ج) حمایت از نیازمندان و خانوادههای بیبضاعت
- توزیع بستههای غذایی میان خانوادههای کمبضاعت و سالمندان
- اجرای برنامههای "سفرههای افطار مهربانی" در مناطق محروم
- تأمین پوشاک، دارو و نیازهای اساسی محرومان
د) فداکاری امدادگران و نجاتگران روزهدار
روزهداری، تمرینی برای صبر و ازخودگذشتگی است. امدادگران و نجاتگران هلال احمر، در حالی که خود روزهدار هستند، در میدانهای بحران و امدادرسانی حاضر میشوند. برخی جلوههای ایثار این عزیزان در رمضان:
تحمل سختیهای مأموریتهای امدادی در شرایط روزهداری
افطار در کنار نیازمندان، مصدومان و آسیبدیدگان حوادث
حضور شبانهروزی در پایگاههای امداد و نجات
ه) داوطلبان؛ سفیران محبت در ماه خدا
ماه رمضان، فرصتی برای ترویج فرهنگ همدلی و مهربانی است. داوطلبان هلال احمر، با برنامههای ویژهای همچون:
عیادت از بیماران و سالمندان
برگزاری کمپینهای حمایت از کودکان یتیم
کمک به زنان سرپرست خانوار و افراد بیبضاعت
نقش پررنگی در ترویج ارزشهای بشردوستانه ایفا میکنند.
رمضان؛ ماه رحمت و خدمت در هلال احمر
ماه مبارک رمضان، ماهی که در آن دلها نرمتر، دستان سخاوتمندتر و قدمها استوارتر میشود، فرصتی برای انسانیت، ایثار و فداکاری است. این ماه، تنها ماه روزهداری و عبادت فردی نیست، بلکه مدرسهای برای تمرین مهربانی، بشردوستی و خدمت به همنوع است.امدادگران، نجاتگران، کارکنان و داوطلبان هلال احمر، در این ماه مبارک، با انگیزهای خدایی، رسالت خود را برای کمک به نیازمندان، درمان بیماران، امدادرسانی در حوادث و حمایت از محرومان با عشق و ایمان ادامه میدهند.
در مسیر خدمت به خلق، رمضان برای امدادگران هلال احمر معنای ویژهای دارد:
ایثار و فداکاری در میدان خدمت؛ جایی که روزهداران هلال احمر، با زبان روزه، در دل بحرانها و در کنار مصدومان و بیماران حاضر میشوند
بشردوستی و حمایت از نیازمندان؛ با توزیع بستههای غذایی، برپایی سفرههای افطار مهربانی و حمایت از خانوادههای کمبضاعت و یتیمان.
تلاش برای کاهش آلام انسانها؛ از استقرار در جادهها برای امدادرسانی به مسافران تا ارائه خدمات درمانی رایگان در مناطق محروم.
شبهای قدر، شبهای بندگی و خدمت؛ آنجا که امدادگران در حالی که دیگران در مناجات غرقاند، خود اجابت دعای بیپناهان میشوند.
رمضان، فرصتی برای تجدید عهد با خدا و بندگان اوست. فرصتی برای نجات یک جان، زدودن اشک یک یتیم، دلجویی از یک بیمار و سیر کردن یک گرسنه. رمضان؛ تجدید عهدی برای ادامه راه نیکوکاری است .ماه رمضان، نهفقط یک ماه، بلکه مدرسهای برای یادگیری و تمرین انسانیت است. کارکنان، امدادگران و داوطلبان هلال احمر، این مسیر نورانی را نهتنها در رمضان، بلکه در تمامی روزهای سال ادامه میدهند. ان شاءالله که همه ما، با الهام از این ماه نورانی، در مسیر نیکوکاری و مهربانی گام برداریم.
کمک به نیازمندان، راهی برای نزدیکی به خداوند
در روایات اسلامی تأکید فراوانی بر دستگیری از نیازمندان شده است. پیامبر اکرم (ص) فرمودند:"مَنْ فَطَّرَ صَائِماً فِی هَذَا الشَّهْرِ کَانَ لَهُ بِذَلِکَ عِندَ اللَّهِ عِتْقُ رَقَبَةٍ وَ مَغْفِرَةٌ لِذُنُوبِهِ". (کسی که روزهداری را در این ماه افطار دهد، پاداش آزاد کردن برده و آمرزش گناهان را خواهد داشت.)
هلال احمر، در راستای تحقق این آموزهها، در ماه رمضان برنامههای گستردهای از قبیل توزیع بستههای غذایی، حمایت از خانوادههای نیازمند، امدادرسانی به آسیبدیدگان و کمکهای پزشکی و درمانی به فقرا را اجرا میکند
روحیه تعاون و همدلی در میان مردم
یکی از ویژگیهای ماه مبارک رمضان، افزایش حس همبستگی اجتماعی است. قرآن کریم میفرماید: "وَ تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوَى وَ لَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَ الْعُدْوَانِ" (سوره مائده، آیه ۲)
هلال احمر، بهعنوان نهادی که بر پایه تعاون و کمک به همنوع شکل گرفته است، در این ماه با بهرهگیری از روحیه نوعدوستی مردم، برنامههای امدادی خود را گسترش داده و افراد بیشتری را تحت پوشش قرار میدهد.
رسیدگی به بیماران و نیازمندان در سیره معصومین (ع)
حضرت علی (ع) در نامهای به مالک اشتر میفرمایند:"الله را، الله را در خصوص طبقه پایین، آنان که به لحاظ نیازمندی و ناتوانی گرفتارند، مدنظر داشته باش، چراکه خداوند از تو در مورد آنان سؤال خواهد کرد."این توصیه، اساس مأموریت هلال احمر در ارائه خدمات به محرومان، بیماران، سالمندان و نیازمندان است. در ماه رمضان، این خدمات با شور و حرارت بیشتری دنبال میشود و گروههای امدادی و خیریهها در راستای کاهش آلام بیماران و نیازمندان فعالیتهای ویژهای انجام میدهند.
بشردوستی و ایثار در راه خدا
ماه رمضان، ماه ایثار و فداکاری است و هلال احمر با الهام از این ارزشها، تلاش میکند تا با تأمین مایحتاج ضروری نیازمندان، ارائه خدمات پزشکی، امداد و نجات و حمایت از آوارگان و آسیبدیدگان، به رسالت انسانی خود عمل کند.
پیامبر اکرم (ص) فرمودند:"أَحَبُّ النَّاسِ إِلَى اللَّهِ أَنْفَعُهُمْ لِلنَّاسِ"(محبوبترین مردم نزد خداوند، سودمندترین آنان برای مردم است.)این حدیث، چراغ راهی برای همه کسانی است که در هلال احمر و سایر نهادهای بشردوستانه فعالیت میکنند، تا در این ماه مبارک، بیش از پیش در مسیر کمک به بندگان خدا گام بردارند.
رمضان، فرصتی برای نجات و دستگیری از همنوع
قرآن کریم میفرماید:"وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا" (هر کس انسانی را زنده کند، گویی همه انسانها را زنده کرده است.) (سوره مائده، آیه ۳۲)
چه زیباست که در ماهی که خداوند، دریای رحمتش را جاری ساخته است، ما نیز از سرچشمه این مهربانی سیراب شویم و در کنار یکدیگر، برای احیای زندگیهای دردمند تلاش کنیم. هلال احمر، همچون دستی از جنس مهر الهی، در این ماه عزیز با تمام توان در میدان خدمت حاضر است:
امدادرسانی به بیماران و مجروحان
تأمین غذا و مایحتاج ضروری برای نیازمندان
حمایت از کودکان بیسرپرست و خانوادههای محروم
تأمین دارو و تجهیزات پزشکی برای مناطق محروم
ایجاد کمپهای درمانی و خدمات پزشکی رایگان
کمک به آسیبدیدگان از بلایای طبیعی و حوادث ناگهانی
روزه؛ تمرین صبر و فداکاری برای خادمان بشردوستی
روزه، تنها گرسنگی و تشنگی نیست؛ بلکه سفری روحانی به سرزمین صبر و همدلی است. هلال احمریها، در حالی که روزهدار هستند، گاهی با بدنهای خسته اما با قلبهایی مملو از عشق، در دورافتادهترین نقاط حاضر میشوند تا دست یاری به سوی دردمندان دراز کنند. آنها یاد گرفتهاند که خدمت به خلق، نزدیکترین راه به خالق است.
افطاریهایی که بوی عشق میدهند
پیامبر اکرم (ص) فرمودند:"مَنْ فَطَّرَ صَائِماً فِی هَذَا الشَّهْرِ کَانَ لَهُ بِذَلِکَ عِندَ اللَّهِ عِتْقُ رَقَبَةٍ وَ مَغْفِرَةٌ لِذُنُوبِهِ"
(کسی که روزهداری را افطار دهد، پاداش آزادی یک برده و آمرزش گناهان را خواهد داشت.)
چقدر زیباست که سفرههای افطاری، به جای چند ظرف ساده، تبدیل به جشنهای محبت شوند. هلال احمر در این ماه، با برنامههایی همچون توزیع بستههای غذایی و افطاریهای دستهجمعی در مناطق محروم، تلاش میکند که هیچ خانهای بیروشنایی روزهداری و هیچ دلی بیطعم مهربانی نماند.
دستگیری از نیازمندان؛ رسالتی فراتر از یک وظیفه
ماه رمضان، دلها را نرم
3/1/2025 10:00:00 PM