به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر، حجت الاسلام و المسلمین معزی در این جلسه که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، با قدردانی از فعالیتها و اقدامات دفاتر نمایندگی در اجرای برنامههای فرهنگی، در سخنانی با تشریح ابعاد و شاخص های اصلی نهضت عاشورا، توصیهها و رهنمودهای لازم در خصوص فعالیتهای تبلیغی این ماه را یادآور شد.
هدف عاشورا، اصلاح جامعه
حجت الاسلام والمسلمین معزی، با تسلیت فرا رسیدن ماه محرم گفت: هدف عاشورا اصلاح جامعه و حرکت به سوی تعالی و ترقی است. نماینده رهبر معظم انقلاب در هلال احمر به تبیین شاخصهای اصلی قیام امام حسین (ع) پرداخت و تصریح کرد: حفظ و نگهداشت دین، اصلاح جامعه، ایستادگی در برابر ظلم و ستم و برقراری قسط و عدل در زندگی انسانها و دفاع از مظلومیت از مهمترین معیارهای شکلگیری عاشورا است.
حجت الاسلام والمسلمین معزی خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) برای برگرداندن نشانههای سعادت اخروی و هدایت مردم به راه راستین قیام کرد.
وی در جمع بندی این بخش از سخنان خود الگوپذیری از این حرکت عظیم تاریخ ساز را لازمه دستیابی به سعادت دنیوی و اخروی بشریت دانست و افزود: شناخت ابعاد وسیع و گسترده عاشورای حسینی می تواند زمینه ساز تعالی و کمال در زندگی دنیا و آخرت انسانی شود.
ضرورت الگوپذیری از امام حسین (ع)
وی در این ارتباط تصویری به مرور تاریخ صدر اسلام نیز پرداخت و حکومتهای بنیامیه و بیعباس را حاکمیتهایی برشمرد که در صدد منحرفسازی دین از مسیر اصلی خود بودهاند.
حجت الاسلام والمسلمین معزی در ادامه به تاریخ معاصر و نمونههایی از استعمارگریهای کشور مدعی آزادی نیز پرداخت.
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه معرفت لازمه احساسهای عاشورایی است، افزود: امروز، الگوپذیری از امام حسین (ع) برای رویارویی با استکبار امری ضروری است.
اهمیت غنای معرفتی در برنامههای فرهنگی
حجت الاسلام والمسلمین معزی با تبیین برنامههای اصلی و اولویتهای حوزه نمایندگی ولی فقیه اظهار کرد: یکی از محورهای عمده فعالیتهای این مجموعه، تقویت هیاتهای علی اکبر(ع) است، بنابراین ضروری است تا احیا و تقویت این هیات با غنای معرفتی و اجرای برنامههای فرهنگی متناسب با جدیت پیگیری شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با روحانیون و طلاب نیز اشاره کرد و افزود: معظم له تبلیغ را اولویت اصلی جامعه روحانیت و طلاب دانستند.
نماینده ولی فقیه در جمع بندی این بخش از سخنان خود خاطر نشان کرد: ماه محرم فرصتی برای انتقال پیام دین به جامعه است که باید از آن به شایستگی بهرهمند شد.
هدف دین سعادت و نیک بختی جاودانه است
تاکید بر سبکزندگی ایرانی اسلامی، تقویت امید و ایمان در جامعه و رشد مسئولیتپذیری از دیگر موضوعات مورد تاکید نماینده رهبر معظم انقلاب در این جلسه بود.
حجت الاسلام والمسلمین معزی با اشاره به این که باید برای زندگی ابدی برنامهریزی کرد گفت: هدف دین سعادت و نیک بختی جاودانه است و رستگاری در پرتو ایمان محقق خواهد شد.
اهمیت چهار مناسبت دینی
نماینده رهبر معظم انقلاب در ادامه بر اهمیت پرداخت مفهومی به چهار مناسبت «بعثت»، «غدیر»، «عاشورا» و «مهدویت» تأکید کرد.
وی با بیان اینکه باید برای ارتقای فرهنگ دینی، روحیه ایثارگری، شجاعت و مسئولیتپذیری برنامهریزی کرد، ادامه داد: توجه به این مناسبتها که در تاریخ از ابعاد مختلف بینظیر و شایسته است، باعث افزایش آگاهی دینی و معرفتی میشود.
ضرورت نهادی سازی اهداف امام حسین (ع) در جامعه
نماینده رهبر معظم بر ضرورت نهادینه سازی اهداف امام حسین (ع) در جامعه نیز تاکید کرد و افزود: در هلال احمر نیز باید حقوق بشر و بشردوستی را با توجه به سیره رفتاری امام حسین (ع) تبیین کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین معزی به عضویت یک میلیون جوان در جمعیت هلالاحمر نیز در این نشست اشاره کرد و افزود: جوانان، داوطلبان و امدادگران بزرگترین سرمایهها در جمعیت هلال احمر هستند که باید قدردان حضور آنان باشیم.
وی دو اولویت در هلال احمر را ترویج حس مسئولیتپذیری در میان جوانان و ایجاد امید در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: این را میدانیم که تنها زلزله، سیل، آتش سوزی و .... خانمان انسانها را ویران نمی سازد و جامعه انسانی را دچار خسارت و تهیدستی نمیکند؛ بلکه تهاجمات فرهنگی که بوسیله نقشههای شیطانی دشمنان اسلام روح و جان جوان این سرزمین را نشانه گرفته بسی سهمگین تر و ویرانگرتر از سیل و زلزلهها است.
ضرورت تقویت ایمان و امید در جامعه
از نگاه حجتالاسلاموالمسلمین معزی یکی از وظایف عمده حوزه نمایندگی ولی فقیه، بررسی آسیبهای فردی و اجتماعی جامعه، به ویژه جوانان است.
وی در تبیین این بخش از سخنان خود گفت: یکی از مهمترین آسیبها ناامید ساختن مردم، به ویژه جوانان است. شیطان بزرگ با تمام شگردهای علمی، هنری، رسانهای و ... در راه ناامید ساختن جوانان و مسئولیت ناپذیری آنان کوشش و تلاش داشتهاند.
سستی ایمان دینی، بی نظمی اجتماع، عدم ترسیم واقع بینانه از زندگی، ناتوانی در حل مشکلات زندگی فردی و اجتماعی، برجسته کردن مشکلات جامعه و سیاه نمایی و ... از جمله عوامل ناامیدی در جامعه است که نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر به آن اشاره کرد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در اینباره خاطر نشان کرد: حوزه نمایندگی ولی فقیه با وظیفه مقرر از سوی رهبر انقلاب نه تنها میبایست با آسیبهای ویرانگر مبارزه کند، بلکه باید بکوشد تا ارتقاء فرهنگ دینی پدید آید.
تبیین و تبلیغ سبک زندگی ایرانی اسلامی
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در این نشست ارتقاء و عمقبخشی به مباحث دینی را یک ضرورت عنوان کرد و افزود: آشنایی با چالشهای زندگی امروزی و همچنین نگاه عمیق و علمی به موضوعات روز، نیاز و ضرورت جامعه است.
وی با اشاره اینکه امروز زنان محجبه در تمام عرصههای فرهنگی و سیاسی در ایران اسلامی حضور دارند خاطرنشان کرد: تبیین و تبلیغ سبک زندگی ایرانی اسلامی در جامعه یک موضوع جدی است که باید نسبت به آن اهتمام ورزید.
در این جلسه همچنین حجت الاسلام و المسلمین شیخ اسلامی معاون فرهنگی، امور آموزشی و پژوهشی حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر نیز به ارائه نکاتی در خصوص برنامه های فرهنگی در ایام محرم پرداخت.
وی در گزارش خود به ابلاغیه ٩ بندی اشاره کرد که در آن به محورهای برنامههای در ماه محرم اشاره شده است.
در ادامه این نشست عبدالمجید معزی، مشاور نماینده ولی فقیه و مدیرکل حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر نیز از تخصیص اعتبارات فرهنگی به منظور اجرای هر چه بهتر برنامههای فرهنگی در این ماه خبرداد.
حجت الاسلام و المسلمین بختی، مسئول دفتر نماینده ولی فقیه در سازمان جوانان هلال احمر نیز ضمن ابراز خرسندی از تعامل ایجاد شده میان حوزه نمایندگی ولی فقیه و سازمان جوانان، به ارائه گزارشی از برنامهریزیهای هیات علی اکبر (ع) در محرم امسال پرداخت.
7/18/2023 7:49:25 PM