امید آفرینی و مسئولیتپذیری دو مولفه در رشد و تعالی جامعه
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در این نشست که با محوریت امیدآفرینی و مسئولیت پذیری برگزار شد، به تبیین اهمیت این دو مولفه در رشد و تعالی جامعه پرداخت.
حجت الاسلاموالمسلمین معزی سخنان خود را در این گردهمایی با قدردانی از حضور آیت الله دژکام، نماینده ولی فقیه در استان فارس و دکتر پیر حسین کولیوند رییس جمعیت آغاز کرد و از خدمات مسئولان استانی جمعیت هلالاحمر استان فارس در برگزاری این گردهمایی قدردانی کرد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه دوازدهمین همایش مسئولان دفاتر نمایندگی در استانها و سازمانها در دهه کرامت در شهر علم و عرفان و شهر منتسب به اهل بیت عصمت و طهارت و در جوار حضرت شاه چراغ با عنوان « امید آفرینی و مسئولیت پذیری» برگزار میشود، خاطرنشان کرد: در جهت بررسی عملکرد حوزه نمایندگی ولی فقیه و برنامه ریزی دقیقتر و جامعتر، هرساله گردهمایی مسئولان دفاتر با اهداف متعدد و متنوع برگزار میشود. حجتالاسلاموالمسلمین معزی در اینباره تصریح کرد: یکی از اهداف گردهمایی مسئولان دفاتر نمایندگی ولی فقیه در استانها ، همفکری درباره راههای تاثیرگذاری این دفاتر جهت ارتقای سطح برنامههای فرهنگی جمعیت هلال احمر است که از سوی سازمانهای وابسته جمعیت برنامهریزی و اجرا میشود.
مرور وظایف حوزه نمایندگی ولیفقیه
نماینده ولی فقیه با اشاره به وظایف دفتر نمایندگی ولی فقیه که هدایت و نظارت بر امور است، اضافه کرد: نقش آفرینی و تاثیرگذاری دفاتر استانی از طریق همفکری و همکاری با مدیران جمعیت در برنامه ریزی فرهنگی و نظارت بر اجرای آن برنامهها عملی میشود.
بنا به گفته نماینده رهبر معظم انقلاب حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر وظیفه دارد با عنایت به نظامنامه ابلاغی از سوی دفتر مقام معظم رهبری و بهرهمندی از ظرفیت اعتقادات و ارزشهای دینی، موجبات ارتقاء فرهنگی و روحیه خدمتگزاری و امدادگری را در میان مدیران و کارکنان ، با مشارکت گستردهتر مردم در فعالیتهای داوطلبانه و انساندوستانه جمعیت فراهم سازد.
وی در ادامه به تشریح این وظیفه و راهکارهای تحقق آن پرداخت. تبیین مبانی ارزشی و اعتقادی خدمات بشردوستانه و ترویج آن به منظور تقویت روحیه تعاون و نوعدوستی در بین مردم، گسترش همکاری با مراکز و موسسات دینی و حوزههای علمیه ، به منظور ترغیب و تشویق آحاد جامعه برای مشارکت بیشتر مردم در برنامهها و فعالیتهای انساندوستانه، ارائه راهکارهای مناسب وموثر برای تقویت و توسعه فرهنگ وقف و هبه در جامعه برای پشتیبانی از خدمات و فعالیتهای بشردوستانه، ارتقاء روحیه امدادگری در اعضای جمعیت و سازمانهای وابسته و ترغیب و تشویق آحاد جامعه برای مشارکت در کمک رسانی به افراد آسیب دیده و نیازمند در زمان وقوع حوادث و سوانح، ارائه توصیه و راهکار درخصوص موضوعات و مسائل دینی و شرعی مرتبط با برنامهها و فعالیتهای انساندوستانه جمعیت و سازمانهای وابسته، مسئولیت نظارت بر رعایت نیات خیرین و موارد شرعی در جمعیت از جمله وظایف حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر است که نماینده رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کرد.
وی در تکمیل سخنان خود را در این بخش گفت: جمعیت هلال احمر در حوزه اخلاق و ارزشهای بشر دوستانه تلاش می کند؛ کرامت انسانی، نوعدوستی ، صلح و تفاهم ، همبستگی اجتماعی و خدمات داوطلبانه و نقش سازنده جوانان را ترویج و در زمینه کاهش آلام انسانی ، خدمت رسانی به افراد و اقشار نیازمند و محروم ، با حفظ کرامت آنان و حمایت از زندگی و سلامت انسانها، فعالیتهای انسان دوستانه خود را به جامعه ارائه کند.
از منظر نماینده رهبر معظم انقلاب این بینش و این نگرش برگرفته از فرهنگ غنی اسلامی که در آموزه خود، نجات جان انسانی را همانند نجات جان همه انسانها می داند.
حجتالاسلاموالمسلمین معزی تاکید کرد که دستیابی به اهداف عالیه جمعیت بویژه برنامه های انسان ساز فرهنگی مستلزم برنامهریزی دقیق منطبق با راهبرد جمعیت و معارف روشنگر اسلامی بالاخص ترویج اخلاق و ارتقاء فرهنگ و ارزشهای والای انسانی اسلامی جامعه ممکن است.
اهمیت امید بخشی در جامعه اسلامی
اهمیت ارتقاء مسئولیت و نقش آفرینی جوانان در فعالیت اجتماعی و بشردوستانه از طریق افزایش انگیزه و مشارکت در تصمیم سازی و تصمیم گیریها و آموزش و توانمند سازی آنان از دیگر موضوعات مورد اشاره نماینده رهبر معظم انقلاب در این گردهمایی بود.
وی با شعار این گردهمایی یعنی « امید آفرینی – مسئولیت پذیری » خاطرنشان کرد: همانگونه که میدانیم یکی از منابع عظیم و سرمایه سترگ جمعیت هلال احمر ، جوانان برومندی هستند که در قالب سازمان جوانان و کانون های متعدد حضور شایسته و ارزشمند دارند و هلال احمر در راه تحقق اهداف خود از وجود آنان بهرهمند میشود.
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلالاحمر با اشاره به اینکه جوانان بزرگترین سرمایه هلال احمر هستند، افزود: این را میدانیم که تنها زلزله، سیل ، آتش سوزی و .... خانمان انسانها را ویران نمی سازد و جامعه انسانی را دچار خسارت و تهیدستی نمیکند. بلکه زلزلههای فرهنگی که بوسیله نقشه های شیطانی روح و جان جوان این سرزمین را نشانه گرفته بس سهمگین تر و ویران سازتر از سیل و زلزله هاست.
وی یکی از وظایف عمده حوزه نمایندگی ولی فقیه را بررسی آسیبهای فردی و اجتماعی جامعه به ویژه جوانان دانست.
نماینده رهبر معظم انقلاب در تبیین این بخش از سخنان خود گفت: یکی از مهمترین آسیب.ها نا امید ساختن مردم، بویژه جوانان است که از سپیده دم پیروزی انقلاب ، دشمنان انقلاب بویژه شیطان بزرگ با تمام شگردها , علمی , هنری رسانهای و ... در راه ناامید ساختن جوانان و مسئولیت ناپذیری آنان کوشش و تلاش داشتهاند.
سستی ایمان دینی ، بی نظمی اجتماع، عدم ترسیم واقع بینانه از از زندگی ، ناتوانی در حل مشکلات زندگی فردی و اجتماعی ، برجسته نمودن مشکلات جامعه و سیاه نمایی و ... از جمله عوامل ناامیدی در جامعه است که نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر به آن اشاره کرد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در اینباره خاطر نشان کرد: حوزه نمایندگی ولی فقیه با وظیفه مقرر از سوی رهبر انقلاب نه تنها میبایست با آسیبهای ویرانگر مبارزه کند ، بلکه باید بکوشد تا ارتقاء فرهنگ دینی را پدید آید.
حجتالاسلاموالمسلمین معزی در ادامه به تشریح و تبیین راهکاری مبارزه با ناامیدی در جامعه اسلامی پرداخت و تصریح کرد: در مبارزه با نا امیدی که همچون خوره روح جوانان را می خورد باید آنان را هرچه بیشتر با قرآن آشنا و مأنوس سازیم. چه آن که قرآن کتاب امید و آرامش است. کسی که تمسک به قرآن کند و در آیات آن فهم و تدبر نماید از بن بست بی انگیزگی و آیندگی و ناامیدی نجات پیدا می کند .
ارتقاء مولفههای همچون امید به زندگی راحت و با آرامش برای مومنان و اهل تقوا، امید به افزایش نعمتهای معنوی، امید به خداوند در دل سختیها، راضی بودن به قضاء الهی، تقویت اعتماد به نفس و تواناییهای درونی، توکل به خدا و توجه به داستانهای قرآنی و سرنوشت پیامبران از مصادیق و راهکاری مطرح شده از سوی نماینده ولی فقیه در این گردهمایی بود.
حجت الاسلاموالمسلمین معزی در ادمه امید، روح اصلی بیانیه گام دوم خواند و خاطرنشان کرد: توجه جوانان یعنی توجه به آینده کشور، امید مهمترین عامل رسیدن به هدف در زندگی است.
وی با بیان اینکه امید مهمترین موتور محرک فرد و جامعه در مسیر پیشرفت می باشد، اضافه کرد: در جهان بینی توحیدی دین اسلام انگیزه داشتن و امیدوار بودن به رحمت خداوند سراسر وجود مومن را فرا می گیرد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در ادامه گفت: به جوان باید این امید را داد که میتواند زندگی شایسته داشته باشد، زندگی همراه با هویت انسانی اسلامی و ایرانی. به جوانان باید آموخت تا دارای شخصت ارجمند و والایی باشد.
اهمیت مسئولیتپذیری در جامعه اسلامی
اهمیت مسئولیت پذیری محور دیگر سخنان نماینده رهبر معظم انقلاب در این گردهمایی بود.
حجتالاسلاموالمسلمین معزی در این نشست علاوه بر تبیین و تعریف مسئولیت پذیری به بیان نکاتی پیرامون اهمیت این موضوع در نگاه دینی پرداخت.
وی، صداقت، انصاف، احترام، پاسخگویی و شجاعت را از جمله رفتار و نشانه مسئولیت پذیر بودن فرد دانست و افزود: بخشی از هویت انسان در قلمرو مسئولیت ها و تکالیف فردی وی شکل می گیرد.
حجت الاسلاموالمسلمین معزی با اشاره به اینکه بر اساس مبانی دینی مسئولیت در چهارجلوه فردی، اجتماعی، طبیعت و الهی معنا پیدا میکند، افزود: از نگاه قرانی ابعاد مسئولیت آنقدر سنگین است که اعضاء و جوارح را در بر میگیرد.
نماینده رهبر معظم انقلاب در تبیین مسئولیت انسان در برابر اجتماع گفت: انسان موجود اجتماعی است و به جامعه نیازمند است. رابطه انسان و اجتماع یک رابطه طرفینی است که آثار سودمندی که به برکت ارتباط با جامعه نصیب انسان می شود بی شک ایجاد حس مسئولیت در برابر آنها خواهد داشت.
بنا به گفته نماینده رهبر معظم انقلاب بر اساس مبانی اسلام، جامعه اسلامی پیکره واحدی است و مسلمانان نمی توانند در برابر سرنوشت دیگران بی تفاوت باشند.
حجت الاسلاموالمسلمین معزی سخنان خود را با اشاره به اینکه مسئولیت پذیری در سبک زندگی اسلامی نقش مهمی دارد، ادامه داد: یکی از مهمترین مولفههای سبک زندگی اسلامی مسئله مسئولیت پذیری است. این مولفه به زندگی انسان رنگ و بوی الهی می دهد . در سبک زندگی اسلامی مسئولیتهایی مشخص شده است.
دوازدهمین گردهمایی مسئولین دفاتر حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان ها و مراکز با محوریت امیدآفرینی و مسئولیت پذیری، از صبح یکشنبه با حضور نماینده ولی فقیه، رئیس، مسئولین ستادی جمعیت هلال احمر و استان فارس و تمامی مسیولان دفاتر نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر استان ها در شهر شیراز آغاز به کار کرد.
5/28/2023 3:01:00 PM