S
Header
            به روزرسانی فعالیت های علمی پژوهشی به ویژه برای جوانان                        قدردانی نماینده ولی فقیه از خدمات خانواده بزرگ هلال احمر در اربعین                        درباره ماه صفر                        برگزاری مراسم سوگواری روزهای پایانی ماه صفر در هلال احمر                        رابطین فرهنگی دفتر نمایندگی ولی فقیه همراه با امدادگران در خدمت رسانی اربعین                        بازدید مسئول دفتر نماینده ولی فقیه از قرارگاه مرزی اربعین در شلمچه                        مرور فعالیت‌های فرهنگی حوزه نمایندگی ولی فقیه در خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی                        بازدید مشاور و مدیرکل حوزه نمایندگی ولی فقیه از خدمت‌رسانی به زائران حسینی                        بازدید مسئول دفتر نماینده ولی فقیه از قرارگاه مرزی اربعین در شلمچه                        پایگاه‌ها و موکب‌های فرهنگی در مسیر زائران اربعین حسینی(ع) برپا شد            
کد خبر : 64717

عارف مجتهدی از جنس مردم

سرویس یادداشت
آیت الله حسن زاده آملی روز شنبه 3 مهرماه دار فانی را وداع گفت و در آستانه اربعین به ملکوت اعلی پیوست، عالم ذوالفنون و عارف سالکی که از جنس مردم بود و عمر پربرکت خویش را همواره در تبیین اندیشه های بلند اسلام و آموزه ها و معارف اهل بین به کار گرفت و در همراهی با انقلاب و رهبری، مردم را به حفاظت از نظام توصیه می کرد و تا آخر عمر در کنار مردم و انقلاب ایستاد.
یکشنبه 4 مهر 1400 ساعت 16:15
حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر
عارف مجتهدی از جنس مردم آیت الله حسن زاده آملی روز شنبه 3 مهرماه دار فانی را وداع گفت و در آستانه اربعین به ملکوت اعلی پیوست، عالم ذوالفنون و عارف سالکی که از جنس مردم بود و عمر پربرکت خویش را همواره در تبیین اندیشه های بلند اسلام و آموزه ها و معارف اهل بین به کار گرفت و در همراهی با انقلاب و رهبری، مردم را به حفاظت از نظام توصیه می کرد و تا آخر عمر در کنار مردم و انقلاب ایستاد. http://media.nvhelal.ir//Image/2021/09/202109104547261137_Thum.jpg عارف,مجتهدی,از,جنس,مردم nvhelal

مردمی بودن و کلام نافذ و دلنشین آن عالم فرزانه  کم نظیر بود و حضر خیل مشتاقان  علاقه مندان در شامگاه شنبه در شهر آمل و مقابل بیمارستان امام رضا (ع)  نشانه ای از این جایگاه مردمی دارد آنان که عزادار مردی  اخلاقی، متواضع، دانشمند و علامه است.

ایشان عارفی کامل، فقیه و حکیمی مسلط بود و در علوم مختلف همچون ادبیات، علوم غریبه، ریاضی و ... تسلط و تبحر داشت  و در دوران دفاع مقدس نیز در جبهه های نبرد، در آوردگاه دفاع از سرزمین، لباس رزم بر تن کرد و در عملیات هایی همچون کربلای ۵ کنار رزمندگان و مدافعان ایستاد و همواره در مسیر حفظ و حراست از نظام گام برداشت.

علامه حسن زاده، زاده ۲۱ بهمن ۱۳۰۷ هجری است که به سال ۱۳۲۳ وارد حوزه علمیه شد و در سال ۱۳۲۹ در تهران ز محضر مرحوم آیت الله آقا سید احمد لواسانی ، علامه شعرانی و در مدرسه مروی از علامه حاج میرزا ابوالحسن شعرانی طهرانی (اعلی الله مقامه)، علامه رفیعی قزوینی، آیت الله حکیم الهی قمشه ای، آیت الله شیخ محمد تقی آملی، حکیم الهی و عارف صمدانی استاد محمد حسین فاضل تونی، آیت الله حاج میرزا احمد آشتیانی بهره برد.

در سال ۱۳۴۲ به قم عزیمت نمود و راه  تدریس علوم دینی را آغاز کرد و در عین حال ۱۷ سال از محضر علامه طباطبائی (ره) استفاده کرد.

علامه حسن زاده آملی همچنین در محضر علامه محمد حسن الهی طباطبائی (ره)، حاج سید مهدی قاضی تبریزی (ره) و تنی چند از آیات عظام  به فراگیری علوم ادامه داد و هرگز از آموختن سیراب نشد.

از علامه حسن زاده آملی در باب تعلیقات و حواشی  بر کتب درسی از معقول و منقول و رسائل و جزوات در موضوعات و فنون گوناگون، بیش از 190  اثر به یادگار مانده که از جمله آن می توان به عیون مسائل النفس و سرح العیون فی شرح العیون، انسان کامل از دیدگاه نهج البلاغه، قرآن هرگز تحریف نشد، سی فصل در معرفت وقت و قبله، رساله انه الحق، وجیزه‌ای در تجدد امثال عارف و حرکت جوهری حکیم، الهی نامه، رساله‌ای در ردّ جبر و تفویض و اثبات امر بین الامرین بر مبنای حکمت متعالیه، رساله‌ای در ولایت و امامت و... اشاره کرد.

ایشان پیش از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به دیدار امام خمینی (ره) رفت و در آن زمان امام (ره) روحانیون را مکلف کرده بودند تا مسائل سیاسی و مشکلات اجتماعی مسلمین را برای عموم مردم بیان کنند و علامه حسن زاده آملی نیز در این راه قدم گذارد و در راه آگاه سازی مردم آمل قدم برداشت.

وی همچنین در نوشتار و گفتار بارها در خصوص رهبر معظم انقلاب مطالبی را بیان نموده  که نمونه آن در ابتدای کتاب انسان و عرفان آمده است؛ کتابی که در سال ۱۳۷۷ از سوی علامه به رهبر انقلاب تقدیم شد.

این عالم برجسته و شهره جهان اسلام علامه ذوالفنون و علامه دهر بود و در ادبیات، علوم غریبه، ریاضی، هیئت و طب تبحر داشت و به زبان‌های فرانسوی و عربی نیز تسلط داشته، اشعار اثرگذار و جذاب به زبان طبری و فارسی دارد و آثار کم نظیری نیز در زمینه‌های فقه، فلسفه، اخلاق، عرفان، حکمت دینی، کلام، ریاضیات، نجوم، ادبیات عربی و فارسی، علوم طبیعی، طب قدیم، علوم غریبه و باطنی نوشته و عمده آثار و اندیشه‌های ایشان بر محور قرآن، فلسفه و عرفان است.

 مرحوم علامه حسن‌زاده آملی، کتاب‌هایی چون نهج‌البلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز منتشر نمودند و بیان و آثار ایشان در تربیت جمع زیادی از شاگردان در مکتب اهل بیت(ع) همواره به یادگار باقی خواهد ماند.

نام و یادش جاودانه و گرامی باد.

9/26/2021 4:15:27 PM
آخرین اخبار