به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر به نقل از تارنمای اطلاع رسانی این جمعیت؛ نشست علمی- تخصصی «اسطورهشناسی امدادونجات» در ادامه سلسله نشست های معاونت فرهنگی و امور آموزشی و پژوهشی حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر و با هدف تقویت مبانی نظری حوزه امداد و یاریگری، پیش از ظهر امروز در موسسه عالی علمی-کاربردی هلال ایران برگزار شد.
شروین وکیلی، جامعهشناس و مدرس دانشگاه در این نشست با تاکید بر ضرورت توجه به زیربنای فرهنگی نهاد جمعیت هلال احمر گفت: هر نهادی که فعالیت فرهنگی دارد، نیازمند احیای هویت فرهنگی خود است. وی، محورهای این نشست را مفهوم نجات دادن و یاری رساندن عنوان کرد و در ادامه به تشریح الگوها و مدل های روایت های نجات در اسطوره های تمدن ایران پرداخت و گفت: در حجم عظیمی از داستان های شاهنامه و داستانهای سهروردی تا روایت های عامیانه، داستانی که بسیار رایج است؛ داستان نجات است. بنابراین با توجه به بافت متنی موجود در ایران، دست کم از ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ سال قبل، داستان نجات داریم.
وکیلی با اشاره به اینکه تمام داستان های نجات، بر اساس تنش بنیادی شکل می گیرد، افزود: شکاف میان وضع موجود و وضع مطلوب، منجر به بروز تنش شده و قهرمان داستان در پی رفع تنش نسبت به کسی که به او مهر دارد، دست به عمل نجات و یا یاریرسانی می زند. نجات؛ وضعیت مخاطره آمیز ضربتی، و یاریرسانی؛ کمک در وضعیت غیر ضربتی همچون کمک به بیماران نیازمند و … است.
این جامعه شناس و مدرس دانشگاه در جمع بندی نشست گفت: مفهوم نجات و یاریرسانی در هلال احمر به لحاظ فرهنگی بسیار ریشه دار است و این پشتوانه فرهنگی و رمزپردازی غنی موجود، حاصل تاریخ و تجربه است.
لازم به ذکر است، نشست اسطورهشناسی امداد و نجات، دومین نشست علمی-تخصصی در زمینه اخلاق امدادگری بود.
سلسله نشستهای علمی مرتبط با مفاهیم و اهداف جمعیت هلال احمر در آینده نیز با حضور صاحبنظران و کارشناسان ادامه خواهد یافت.
هدف از برگزاری این سلسله نشستهای علمی-تخصصی، بررسی و تحلیل موضوعهای مربوط به جمعیت هلالاحمر توسط اندیشمندان و متفکران حوزه علوم انسانی و مقدمه برگزاری همایش اخلاق امدادگری است.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12/22/2019 5:27:48 PM