کانون های طلاب با تمرکز بر جوانان، پیشگام تقویت ایمان، امید و سرمایه اجتماعی جامعه باشند

در آیین اختتامیه ششمین نشست منطقه‌ای کانون‌های طلاب جمعیت هلال‌احمر ، نماینده ولی‌فقیه در این جمعیت با اشاره به شرایط پیچیده جهانی، بر ضرورت تربیت نسل جوان و تقویت انسجام ملی از مسیر فعالیت‌های فرهنگی کانون‌های طلاب تأکید کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین معزی، نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر، در اختتامیه ششمین نشست منطقه‌ای کانون‌های طلاب این جمعیت که به میزبانی استان قزوین برگزار شد، با تبیین شرایط پیچیده جهان معاصر، اظهار داشت: امروز جهان وارد مرحله‌ای شده است که می‌توان آن را «وضعیت بحرانی درهم‌تنیده» نامید؛ بحرانی که مقطعی و منفرد نیست، بلکه بحران‌های امنیتی، انسانی، اقتصادی، روانی و رسانه‌ای به صورت همزمان و به‌هم‌پیوسته عمل می‌کنند.

وی افزود: در چنین شرایطی، هدف قرار گرفتن بیمارستان‌ها، بمباران آمبولانس‌ها و کشته شدن کودکان بی‌دفاع صرفاً یک درگیری نظامی نیست، بلکه نشانه حذف انسان از معادله قدرت در نظام بین‌الملل است. این رفتارها جلوه‌ای از آن چیزی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن با عنوان «وحشی‌گری مدرن» یاد کرده‌اند.

نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر با اشاره به وضعیت منطقه‌ای و داخلی کشور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز در معرض فشارهای امنیتی، جنگ‌های محدود، فشار اقتصادی و جنگ شناختی قرار دارد که جامعه را در معرض فرسایش روانی قرار می‌دهد. در چنین فضایی، فتنه‌ها صرفاً دامان ظالمان را نمی‌گیرد، بلکه می‌تواند همه اقشار جامعه حتی مؤمنان را نیز درگیر کند.

وی با تأکید بر نقش راهبردی جمعیت هلال‌احمر در این شرایط گفت: این جمعیت به دلیل ارتباط مستقیم با مردم در لحظات رنج، اضطراب و بحران، یکی از نهادهای اثرگذار در تقویت یا تضعیف سرمایه اجتماعی است. بر اساس نظام‌نامه نمایندگی ولی‌فقیه در جمعیت، جلب اعتماد عمومی و صیانت از کمک‌های مردمی از مأموریت‌های اساسی این حوزه به شمار می‌رود.

حجت‌الاسلام معزی خاطرنشان کرد: مأموریت جمعیت نباید صرفاً به امدادرسانی جسمی محدود شود، زیرا جامعه پس از بحران تنها با جراحت‌های فیزیکی مواجه نیست، بلکه زخم‌های روانی و آسیب‌های اعتقادی و اخلاقی نیز نیازمند توجه جدی است. همان‌گونه که زلزله فقط تخریب ساختمان نیست، بلکه ممکن است ایمان و اخلاق جامعه را نیز متزلزل کند.

وی با تقدیر از کمیسیون‌های تخصصی این نشست، از جمله کمیسیون‌های آموزش، برنامه ریزی، اجرا و ارزیابی، بر ضرورت الگو شدن این نشست‌ها در سطح ملی تأکید کرد و گفت: فعالیت‌های کانون‌های طلاب باید فراتر از برنامه‌های مناسکی صرف باشد و به سمت ارتقای سطح معرفتی، بصیرتی و فرهنگی حرکت کند.

نماینده ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر با اشاره به ظرفیت گسترده جوانان در سازمان جوانان این جمعیت اظهار داشت: وجود میلیون‌ها عضو جوان در این سازمان یک ظرفیت عظیم فرهنگی و اجتماعی است. اگر بخشی از این ظرفیت با تربیت صحیح دینی و شناخت دقیق شرایط جهان امروز همراه شود، می‌تواند در برابر هجمه‌های فرهنگی و رسانه‌ای دشمنان نقش‌آفرین باشد.

 

وی با تأکید بر اینکه ایمان با صرف هزینه‌های مالی تقویت نمی‌شود، تصریح کرد: تجربه تاریخی اسلام نشان می‌دهد که تحول‌های بزرگ از مسیر تربیت انسان‌ها شکل گرفته است. پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) با تربیت نیروهای مؤمن و آگاه توانستند جریان‌های ماندگار تاریخی ایجاد کنند و در دوران غیبت نیز عالمان بزرگی همچون شیخ مفید، شیخ طوسی و دیگر بزرگان با مجاهدت علمی، هویت تشیع را حفظ کردند.

حجت‌الاسلام معزی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال، این حضور را نشانه انسجام ملی دانست و گفت: حفظ اتصال و همبستگی ملی از مسائل بسیار مهم امروز کشور است و نباید با نگاه‌های تنگ‌نظرانه، افراد را از دایره جامعه مؤمنان خارج کرد. تقویت وحدت اجتماعی سرمایه‌ای ارزشمند برای عبور از بحران‌هاست.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح فعالیت‌های کانون‌های طلاب جمعیت هلال‌احمر، خواستار تدوین برنامه‌های آموزشی عمیق‌تر، تقویت نقش رابطان فرهنگی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های معرفتی طلاب برای پاسخ‌گویی به نیازهای فرهنگی نسل جوان شد و ابراز امیدواری کرد این مسیر به تقویت فرهنگ دینی، افزایش سرمایه اجتماعی و تعالی معنوی جامعه منجر شود.




حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Powerd By Taminmohtava