مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان هرمزگان با اشاره به فواید سفر کردن و اثرات مثبت آن در جسم و روح انسان، گفت: رعایت آداب سفر در مسافرت ها می تواند موجب بهره گیری مناسب از سفر و همچنین کسب تجربیات جدید شود و با تلاش در رسیدن به رشد و تعالی روح همراه باشد.
حجت الاسلام و المسلمین شهابی در ادامه به آداب سفر اشاره کرد و گفت: رعایت آداب سفر مساله مهمی است که می تواند بر کیفیت آن تاثیر گذار باشد.
وی همچنین بیان کرد: در سفارشات ائمه و بزرگان دین، آداب سفر در دو بخش پیش از سفر و آداب حین سفر تقسیم بندی شده است.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان هرمزگان با اشاره به دلایل متعدد سفرکردن، افزود: در دنیای امروز مسافرت های مردم بسیار زیاد شده که می تواند برای تامین معاش، انجام عمل خیر و یا تفریح باشد و به تعبیر امام صادق(ع)، مسافرت باید براساس سه امر تهیه توشه آخرت، تامین معاش زندگی، لذت مباح و تفریح غیرحرام صورت بگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین شهابی با اشاره به فرارسیدن نوروز، این ایام را فرصت مناسبی برای سفر دانست و تاکید کرد: مسافران در طول سفر به مناطق مختلف در سایر شهرها و کشورها، باید به آداب و رسوم و سنت های آن منطقه احترام گذاشته و نماینده شایسته ای از شهر و استان خود باشند.
وی در ادامه به لزوم آشنایی با منطقه مورد نظر برای مسافرت اشاره کرد و گفت: آشنایی نسبی با آثار تاریخی، مناطق تفریحی ونقاط گردشگری در طول مسافرت و همچنین تهیه مایحتاج مورد نیاز سفر از جمله آداب پیش از سفر است که به آن بسیار سفارش شده است.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان هرمزگان در ادامه با تاکید بر سفارشات قرآن، آیات و روایات در همین زمینه، تصریح کرد: مسافر قبل از سفر خود باید رد مظالم کند و قرض هایش را ادا کند، امانت های مردم را برگرداند و هزینه افراد واجب النفقه را پرداخت نماید و به میزان کافی خرج سفر برای خود و در صورت نیاز کمک به همسفران همراه داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین شهابی همچنین با اشاره به داشتن همسفران خوب، بیان کرد: از آنجایی که تنهایی در اسلام در همه زمینه ها نکوهش شده است؛ دین اسلام تاکید دارد که انسان به تنهایی به مسافرت نرود و برای خود همسفر و همراه خوبی انتخاب نماید و به تعبیر امام علی(ع) با کسی که در تو فضیلتی نسبت به خودش نمی بیند و اگر تو هم در او فضیلتی نسبت به خود نمیبینی هرگز سفر نکن و همسفر نباش.
وی همچنین در همین زمینه ادامه داد: خداحافظی کردن با خانواده، خویشان و بستگان، خواندن نماز و دعای پیش ازسفر، صدقه دادن، قرائت آیت الکرسی و آغاز سفر در صبح روز پنجشنبه، از جمله سایر آداب پیش از سفر می باشد.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر استان هرمزگان قسمت پایانی سخنان خود را به آداب حین سفر اختصاص داد و گفت: حسن خلق، خوش سخن بودن با همراهان و کمک کردن به آنان، بذل و بخشش در سفر و همچنین عبرت گرفتن از سفر و کسب تجربه از جمله آداب مسافرت است که به رعایت آنها بسیار توصیه شده است و تعبیر قرآن در آیه "قل سیرو فی الارض" نیز به سبب عبرت گرفتن از سفر می باشد.
3/28/2018 10:14:00 AM