Print Logo
طرح‌های ابتکاری طلاب داوطلب جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی چهارشنبه 12 آذر 1399 ساعت 14:51

هر مسجد؛ یک کپسول اکسیژن


مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی از اجرای طرح همیار یا همراه بیماران کرونایی در بیمارستان‌های استان توسط طلاب داوطلب جمعیت هلال‌احمر خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه نمایندگی ولی فقیه در هلال احمر، بنا به گفته حجت‌الاسلام‌ و المسلمین میرهاشمی در همین‌ راستا طرح ابتکاری «هر مسجد؛ یک کپسول اکسیژن» توسط طلاب داوطلب جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی به اجرا در می‌آید.
مشارکت طلاب و روحانیون در مقابله با کرونا موضوعی است که این روزها در میان کاربران فضای‌ مجازی با واکنش‌های بسیاری مواجه شده است.
گروه‌های مختلف جهادی در میان طلاب و روحانیون تلاش ‌کرده‌‌اند با برنامه‌ریزی در عرصه پیشگیری و توزیع بسته‌های بهداشتی فعالیت و حضور داشته باشند، طلاب و روحانیون داوطلب استان مرکزی هم یکی از این گروه‌های جهادی هستند که آستین همت خود را برای فعالیت داوطلبانه بالا زده‌اند.
مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی از اجرای دو طرح خلاقانه توسط اعضای طلاب این جمعیت در استان خبر داد.
بنا به گفته وی، دو طرح «همیار یا همراه بیماران کرونایی» و همچنین «هر مسجد؛ یک کپسول اکسیژن» از جمله ‌طرح‌هایی است که به همت اعضای طلاب این جمعیت در استان دنبال می‌شود.

هدیه نفس
بنا به گفته حجت‌الاسلام‌ و المسلمین میرهاشمی طرح ابتکاری «هر مسجد؛ یک کپسول اکسیژن» در راستای پویش نفس هدیه می‌دهیم با هدف تأمین دستگاه‌ اکسیژن در بیمارستان‌ها به اجرا درمی‌آید.
وی در توضیح این طرح می‌گوید: طی مصوبه‌ای مقرر شد هر مسجد یک کپسول اکسیژن را امانی در اختیار بیماران کرونایی نیازمند به صورت رایگان قرار داده و پس از بهبودی به بیماری دیگر تحویل دهد که این کار از طریق مساجد به صورت محله‌ محور صورت می‌گیرد.
مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در هلال‌احمر استان مرکزی با اشاره به نظارت جمعیت هلال‌احمر بر این طرح ادامه داد: امید است این طرح با مشارکت گسترده‌‌تر شود. این طرح در جلسه شورای فرهنگی جمعیت مصوب شد و اقدامات مرتبط هم از طریق مساجد به صورت محله‌ محور و هم از طریق جمعیت هلال‌احمر صورت گرفته است.

کمک به اقشار آسیب پذیر
حجت‌الاسلام‌ و المسلمین میرهاشمی می‌افزاید: با توجه به وضعیت کرونا در کشور وظیفه ذاتی و شرعی همه مومنان و به ویژه مراکزی مانند مساجد است که در همه عرصه‌ها به عنوان خدمات اجتماعی فعالیت کنند. این طرح شروع ‌شده و اکنون نیز به عنوان پایگاه سلامت ۱۵ در سطح شهرستان این خدمات را به نحوه شایسته ارایه می‌دهد.
وی با اشاره به این که هر کپسول اکسیژن چهارمیلیون تومان قیمت دارد افزود: اگر بیمار کرونایی بخواهد در قرنطینه خانگی درمان شود، هر خانواده‌ باید این مبلغ را برای خرید کپسول اکسیژن صرف کند. در همین راستا این طرح کمک بزرگی به خانواده‌های آسیب پذیر می‌تواند به شمار آید.
چطور عضو کانون طلاب شویم
کانون‌های طلاب هلال‌احمر برای جذب، آماده‌سازی و به‌کارگیری طلبه‌های مدارس و حوزه‌های علمیه تشکیل شده‌اند.
اعضای کانون‌های طلاب مانند اعضای دیگر سازمان‌ها در طرح‌های مختلف مانند کاروان‌های نیکوکاری، اردوهای آموزشی و امدادی مشارکت می‌کنند.
اعتماد و اقبال عمومی مردم نسبت به طلاب باعث می‌شود این اعضا بتوانند در دورترین نقاط کشور و روستاها اندیشه نوع دوستی و خدمات بشردوستانه را ترویج دهند.
اعضای کانون‌های طلاب بعد از بیست‌ و نه سالگی می‌توانند بر اساس نیاز با سازمان امداد و نجات همکاری کنند و مهارت و آمادگی لازم برای حضور در حوادث را به دست آورند.
در حوادثی مانند سیل و زلزله حضور روحانیون در منطقه باعث قوت قلب بازماندگان و اطمینان خاطر آنها نسبت به خاکسپاری صحیح درگذشتگان می‌شود.
امدادگران طلبه علاوه بر انجام احکام شرعی مورد نیاز در زمان بحران می‌توانند در ارایه خدمات امداد و نجات نیز همکاری کنند. در حال حاضر بیش از ۲۰۰ کانون طلاب در مدارس و حوزه‌های علمیه کشور تأسیس شده است.
حجت‌الاسلام‌ و المسلمین میرهاشمی همچنین در توضیح طرح همیار خاطرنشان کرد: این افراد در بیمارستان‌های سطح استان که بیماران کرونایی پذیرش می‌شوند، حضور یافته و اعلام آمادگی خود را در جهت هر گونه خدماتی که بیماران و بیمارستان به آنها نیاز داشته باشد، اعلام کردند. مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در جمعیت هلال‌احمر استان مرکزی یادآور شد: خدمت‌رسانی چه در بحث خدماتی و نظافتی، چه در بحث ضد عفونی‌کردن محیط بیمارستان یا یاری‌ رساندن در امور غیر تخصصی مانند امور شخصی یا عاطفی که باید از بُعد روحی و روانی حمایت ویژه‌ای صورت بگیرد انجام می گردد.