Print Logo
جلسه مدیران ارشد جمعیت و مسئولان حوزه علمیه برگزار شد چهارشنبه 25 تیر 1399 ساعت 19:15

بررسی ظرفیت‌ها و تدوین برنامه اقدامات مشترک حوزه علمیه و جمعیت هلال احمر


مدیران ارشد جمعیت هلال‌احمر در نشستی با مسئولان مرکزمدیریت و مرکز خدمات حوزه‌ علمیه  ضمن بررسی روند همکاری‌های گذشته برای تدوین برنامه مشترک اقدامات اجرایی توافق کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در این نشست که به میزبانی معاونت فرهنگی حوزه نمایندگی ولی فقیه و با حضور روسای سازمان‌های داوطلبان و جوانان و معاونان درمان و توانبخشی و آموزش جمعیت برگزار شد، آموزش‌های عمومی و تخصصی، تقویت کانون‌های طلاب، بهره‌مندی از ظرفیت تشکل‌ها و گروه های جهادی و ارایه خدمات درمانی و توانبخشی مورد بررسی و گفتگو قرار گرفت.

معاون فرهنگی و امور استان‌های حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در جمعیت هلال احمر هدف از این نشست را بهره‌گیری از ظرفیت طلاب و روحانیون در بخش‌های آموزش همگانی و ارتقا مشارکت‌اجتماعی در قالب کانون‌های طلاب عنوان کرد و افزود: آموزش طلاب  در حوزه امداد و نجات یکی از مهم ‌ترین بخش‌هایی است که در سال‌های اخیر در جمعیت هلال احمر دنبال شده است.

دکتر یاسر احمدوند انسجام  و سرعت‌گیری در آموزش را یکی از اهداف این نشست  دانست و اضافه کرد: تقویت و توسعه کانون‌های طلاب و بهره‌گیری از ظرفیت آنان در مقابله با آسیب‌ها، امداد در بحران‌ها و نیز مشارکت در برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی هلال‌احمر و حضور در مجامع داوطلبی یکی دیگر از موضوعاتی است که به همت سازمان جوانان درمد نظر خواهد بود.

 

بهره‌مندی از ظرفیت علمی پژوهشی حوزه‌های علمیه

 چگونگی بهره‌گیری از ظرفیت طلاب و روحانیون در خدمات اجتماعی در سازمان‌های جوانان و داوطلبان جمعیت هلال احمر  و همچنین  بهره ‌مندی از ظرفیت علمی پژوهشی حوزه‌های علمیه از دیگر موضوعات مورد توجه بود که معاون فرهنگی و اموراستان‌های حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال احمر به آن اشاره کرد.  

در ادامه این نشست نماینده ستاد مدیریت بحران حوادث غیرمترقبه مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور، به ارائه توضیحاتی در مورد آموزش‌های ارائه شده به طلاب و روحانیون در حوزه امداد و نجات پرداخت.

حجت الاسلام قوامی یکی از ضرورت‌های آموزشی در حوزه بحران را ارائه آموزش ‌همگانی به خانواده‌های طلاب و روحانیون عنوان کرد و گفت: آموزش به خانواده‌‌ طلاب یکی از موضوعات پراهمیت به شمار می‌آید که امیدواریم با استفاده از توان آموزشی جمعیت هلال بتوانیم اقدامات انجام شده در این زمینه را سرعت ببخشیم.

وی در ادامه با بیان این که ستاد مدیریت بحران حوادث غیرمترقبه مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور برای همکاری با جمعیت هلال احمر آمادگی لازم را داراست، افزود: ضرورت دارد کارگروهی برای  تولید محتوا و سرفصل آموزشی ایجاد شود تا با یک انسجام جامع‌تر برنامه‌ها را دنبال کرد. باید در این برنامه‌ریزی‌ها تبیین گردد که یک طلبه برای همیاری در حادثه چه آموزشی ببیند و چه وظیفه‌ای را برعهده بگیرد.

 

اهمیت ارائه آموزش‌های معتبر

در ادامه این نشست دکتر مجید حدادی منش معاون سلامت و امور بیمه‌های مرکز خدمات به معرفی فعالیت‌های مرکز خدمت حوزه علمیه پرداخت.

بنا به گفته حدادی منش این مرکز در چهار عرصه مسکن، معیشت، سلامت و بهداشت و فرهنگی به ارائه خدمت می‌پردازد.

وی با تاکید بر اهمیت سلامت و بهداشت در کشور گفت: جامعه هدف ما  چهار گروه طلاب برادر ایرانی، طلاب خواهر ایرانی، طلاب خارجی جامعه المصطفی (ص) و برادران اهل سنت و خانواده‌های این چهار گروه هستند و گستره فعالیت‌های مرکز خدمات حوزه علمیه جامعه آماری بیش از 600 هزار نفر را شامل می‌شود.

حدادی ‌منش با تاکید بر اهمیت ارائه آموزش‌های معتبر در حوزه سلامت افزود: تمام محتوای آموزشی ارائه شده در این مرکز با همکاری نهادهایی همچون وزارت بهداشت و هلال احمر تولید و ارائه می‌شود.

 

خدمت در چهار عرصه

مدیرکل بهداشت و سلامت مرکز خدمات حوزه‌های علمیه نیز به ارائه توضیحاتی در خصوص فعالیت آموزشی این مرکز در حوزه سلامت پرداخت.

دکتر علی یوسفی فرد با بیان این که بخش بهداشت و سلامت مرکز خدمات حوزه‌های علمیه در چهار عرصه سلامت جسم و روان، سبک زندگی و تغذیه، طب سنتی و امداد ونجات فعالیت دارد، افزود: تاکنون هشتاد هزار نفر  از این جامعه  600هزار نفری، دوره‌های آموزشی مرتبط را به صورت غیر حضوری و حضوری گذرانده‌ اند.

وی با تاکید بر این که تمام محتوای ارائه شده مورد تایید نهاد رسمی بوده است، اضافه کرد: ما محتواهایی را که از نهادهای رسمی دریافت می‌کنیم در اختیار گروه هدف خود قرار می‌دهیم.

بنا به گفته وی در راستای ترویج بهداشت سلامت تاکنون فعالیت‌هایی همچون آموزش سلامت، سنجش سلامت برای طلاب جدید الورود و اساتید، ارائه شناسنامه سلامت الکترونیک و تاسیس مرکز مشاوره تلفنی انجام شده است.

 

لزوم حفظ جایگاه و تکریم طلاب

حجت الاسلام و المسلمین میر احمدی معاون مسکن و سلامت مرکز خدمات حوزه‌های علمیه نیز در این نشست با اشاره به ابعاد فعالیت نوع‌ دوستانه طلاب در حوادث و بلایا بر لزوم حفظ جایگاه و تکریم طلاب و روحانیون تاکید کرد و افزود: هدف ما از برگزاری نشست‌های مختلف با دستگاه‌ حاکمیتی همکاری و بهره‌گیری از ظرفیت طلاب در رشد و ارتقا کشور است.

در این نشست همچنین سید قادر پیغمبری، مدیرکل امور بیمه‌های مرکز خدمات به بیان چالش‌های درمانی طلاب پرداخت .

 

ضرورت آشنایی مردم با آموزش همگانی

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر نیز در این نشست ضمن اعلام آمادگی برای همکاری مشترک با حوزه‌های علمیه سطح کشور افزود: هدف ما از آموزش، هدفی ارزشمند است، ما به دنبال کاهش آسیب به مردم هستیم و با توجه به این هدف ارزشمند  با تمام دستگاه‌ و نهادهای کشور آمادگی همکاری داریم.

دکتر خسرو رحمانی در ادامه به معرفی دوره‌های مختلف آموزشی در جمعیت هلال احمر پرداخت و با بیان این که جامعه هدف آموزش‌های ما همه مردم و شهروندان کشور هستند افزود: وجود مخاطرات گوناگون در کشور، ضرورت آشنایی مردم با آموزش همگانی مخاطرات و کمک‌های اولیه به صورت حضوری، نیمه حضوری، مجازی و ایستگاهی و همچنین برگزاری جلسات مستمر برای هم افزایی و برنامه‌ریزی‌های بیشتر در قالب پروژه‌های مشترک را ملموس‌تر کرده است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال ‌احمر با اشاره به وظیفه جمعیت هلال ‌احمر در مسأله آموزش همگانی در سوانح، حوادث و بلایا خاطرنشان کرد: اصناف، سازمان‌های عشایری، نهادهای روستایی و... بر حسب کار، ویژگی‌های فرهنگی، اجتماعی و موقعیت جغرافیایی افراد ساکن شناسایی شده و برنامه‌ریزی‌ها برای آموزش آنها در جمعیت هلال احمر صورت گرفته است. ما آمادگی لازم را داریم که این اقدام در مورد جامعه طلاب و روحانیون نیز دنبال شود.

وی با بیان این که آموزش‌ها در جمعیت هلال ‌احمر به صورت هدفمند دنبال می‌شود، افزود: بحث آموزش با استفاده از ابزارهای رسانه‌ای به دلیل وسعت پوشش مخاطبان وسیع در صدر برنامه‌ریزی‌هایمان قرار داده شده است. اما همسو با این فعالیت‌ها، گروه‌های مرجع نیز دسته‌بندی شده‌ و به صورت حضوری و غیرحضوری آموزش‌ها به این گروه‌ها ارائه می‌شود.

دکتر رحمانی با اشاره به این که ارائه آموزش بر حسب کار، موقعیت فرهنگی، اجتماعی و جغرافیایی افراد در دستور کار هلال ‌احمر قرار دارد، اضافه کرد: ما سعی داریم با تربیت مربی در نهادهای مختلف از ظرفیت موجود در این نهادها برای ارتقاء سطح آموزش همگانی در کشور استفاده کنیم. این موضوع با توجه به گستره فعالیت طلاب و حضور فعال آنان در میان مردم  از سایر گروه های مرجع تاثیر گذارتر است.

 

توانمند سازی طلاب در امر آموزش

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر نیز در این نشست به ارائه  برخی پیشنهادها در راستای بهره‌ گیری بیشتر از ظرفیت طلاب در فعالیت‌های جمعیت هلال احمر پرداخت و گفت: یکی از رویکردهای مهم، توانمند سازی طلاب در امر آموزش و امداد تخصصی و دوره‌های تربیت مربی در راستای اهداف هلال احمر در سطح کشور است و بهره ‌مندی از ظرفیت کانون طلاب از جایگاه ویژه ای در جهت تحقق اهداف جمعیت هلال احمر محسوب می گردد.

دکتر محمد گل فشان با ذکر نمونه هایی از مشارکت طلاب در حوادث‌ سال‌های گذشته خاطرنشان کرد: طلاب و روحانیون علوم دینی به واسطه ارتباط مستقیم با مردم و اعتماد و اقبال عمومی نسبت به آنان و نیز حضور مؤثر و ارزشمند آنان در دورترین نقاط کشور و روستاها می‌توانند پیام آوران موفقی در عرصه‌ ترویج اندیشه‌های بزرگی چون نوع دوستی، مهرورزی، خدمات بشردوستانه و… در بین مردم باشند. اعضای کانون‌های طلاب می‌توانند بر اساس نیاز با سازمان امداد ونجات همکاری کنند و مهارت و آمادگی لازم برای حضور در حوادث را به دست آورند، حضور روحانیون درحوادثی مثل سیل و زلزله باعث قوت قلب بازماندگان و اطمینان خاطر آنها می‌شود.

 

جایگاه باورهای دینی در تقویت روحیه مشارکت و بشر دوستی

رئیس سازمان داوطلبان هم ضمن اشاره به خدمات بی‌نظیر و گسترده هلال احمر و ظرفیت‌های عظیم این مجموعه عام المنفعه، خاطرنشان کرد: باورهای دینی در تقویت روحیه مشارکت و بشردوستی و در ترویج فرهنگ ایثار و از خود گذشتگی نقش و تاثیر بسزایی دارد.

دکتر محمد نصیری با اشاره به این که حضور روحانیون و طلاب در هنگام بروز حوادث گوناگون می تواند نتایج بسیار تاثیر گذار و مهمی را به دنبال داشته باشد بر ضرورت مشخص بودن و برنامه محوری تاکید کرد و افزود: پیشنهاد ما این است که با ارائه زمان و تبیین برنامه‌ها اهداف مشترک دو مجموعه را دنبال کنیم تا در پایان سال نتایج مثبت این فعالیت‌ها را در کشور شاهد باشیم.

برگزاری کارگاه‌های مشاوره‌ای و تشکیل میزگردهایی در خصوص مسائل مورد نیاز جوانان و ارتباط با فعالیت‌های داوطلبانه و تأثیر اقدامات بشردوستانه بر چگونگی رفتار و روحیه جوانان با استفاده از حضور طلاب و برگزاری همایش‌های علمی  از دیگر موضوعاتی بود که رئیس سازمان داوطلبان در این نشست به آن اشاره کرد.

 

ضرورت ارتقاء کیفیت خدمات قابل ارائه به مردم

معاون بهداشت، درمان و توان‌بخشی هلال‌احمر هم در این نشست گفت: ما در حوزه‌ بهداشت و درمان اضطراری مکلف به انجام فعالیت هستیم. در بخش بازتوانی و توان‌بخشی هم نیازمند رسیدگی‌های بیش‌تری هستیم و باید ضعف‌های موجود را پوشش دهیم.

دکتر فرید مرادیان با بیان اینکه احیای توانبخشی و ارتوپدی فنی از برنامه‌های مهم معاونت بهداشت و درمان جمعیت هلال احمر است افزود: فعالیتهای هلال احمر با رویکرد انتفاعی و کسب درآمد نیست و ما به عنوان یک سازمان امدادی وظیفه خود می‌دانیم در این شرایط سخت در کنار مردم باید باشیم.

وی آموزش امداد و ارائه خدمات بازتوانی و توانبخشی را از مهمترین برنامه‌های جمعیت هلال احمر برشمرد و با تاکید براینکه باید کیفیت خدمات قابل ارائه به مردم را افزایش دهیم گفت: مردم سزاوار بهترین خدمات هستند و ما باید سطح و کیفیت خدمات را به صورت مستمر ارتقا دهیم. حضور طلاب در تسکین آلام مردم آسیب دیده در حوادث دارای اهمیت به سزایی است، ضمن این که تعامل سازنده با مراکز علمی و تخصصی حوزه های علمیه جهت نشر اندیشه های اسلامی با تربیت نیروهای جوان ب عنوان سفیران صلح و دوستی، بهره‌‌مندی از توانمندی و ظرفیت های علمی و اعتقادی آنان در قالب ارائه مقالات حمایت‌های روانی از منظر دین، در کاهش آسیب های حوادث از جمله ظرفیت‌های مهمی است که می‌توان از آن بهره گرفت.

از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست صمیمانه، استفاده از ظرفیت‌های آموزشی طرفین، سازمان‌دهی و آموزش نیروهای داوطلب جمعیت با محوریت آمادگی در برابر حوادث،  همکاری در تدوین و نشر کتاب، نشریات، هفته ‌نامه و …، همکاری در برگزاری سمینار، کارگاه و دوره‌های تخصصی و تعامل بیش‌تر برای ارائه‌ خدمات به ‌موقع در حوادث و سوانح و راه‌اندازی کمیته‌ سلامت‌سنجی بود.

در پایان این نشست مقرر شد تا با تشکیل کارگروه‌های تخصصی مفاد و موضوعات مطرح شده در این جلسه واکاوی، بررسی و اجرایی گردد.

4006007/15/2020 7:07:31 PMhttp://Media.nvhelal.ir/Image/2020/07/202007106498306100_Thum.jpg
4006007/15/2020 7:07:31 PMhttp://Media.nvhelal.ir/Image/2020/07/202007106510044872_Thum.jpg
4006007/15/2020 7:07:31 PMhttp://Media.nvhelal.ir/Image/2020/07/202007106512653488_Thum.jpg
4006007/15/2020 7:07:31 PMhttp://Media.nvhelal.ir/Image/2020/07/202007106530168481_Thum.jpg
4006007/15/2020 7:07:30 PMhttp://Media.nvhelal.ir/Image/2020/07/202007106550664749_Thum.jpg